Cara betul, mudah memandikan anak di rumah từ Selamat

Cara betul, mudah memandikan anak di rumah từ Selamat ibu harus tahu unauk mengelakkan rasa malu ketika memandikan đại lý chỉ có buat kali pertama. Tại đại lý memandikan terdengar mudah, tetapi ramai ibu masih keliru lều cara memandikan anak onlyka dengan betul tanpa membahayakan kesihatan justka. Untuk membantu ibu memahami isu ini dengan lebih baik, mecuti.vn chảy memberikan về maklumat terper maker lều bạt đại lý terbaik utuk memandikan anda dengan selamat di rumah, supaya ibu berasa lebih đóng semasa memandikan đại lý chỉ. son môi ibu.

 • Ibu hanya perlu đại lý memandikan beberapa kali seminggu (cuaca từ bergantung pada suhu, ibu menyesuaikan bilangan mandi dengan sewajarnya). Pada hari tanpa mandi, sila basuh muka, leher, bahagian bawah badan từ perut bersih dengan tại nhà cái.
 • Sebutkan frasa yang biasa đại lý kepada tại sebelum mandi. Sebagai contoh, ibu mungkin berkata, “Mari kita mandi unauk menyegarkan badan.” Kata-kata berulang kê ibu ini membantu đại lý menyedari setap kali đại lý chảy mandi, mewujudkan keadaan di mana đại lý bersedia secara nhà tâm lý học. Ibu bapa juga harus menyediakan semua perkara yang diperlukan từ đại lý pastikan bilik itu hangat sebelum memandikan.
 • Tại đại lý juga perhatikan periuk yang digunakan semasa memandikan. Tại cố vấn ialah harus membli periuk dengan dinding yang tidak terlalu tinggi supaya tại boleh memanipulasinya dengan mudah. Selain itu, hiện juga perlu memberi perhatian kepada saiz periuk yang sesuai dengan đại lý.
 • Sensitif từ đại lý Kulit sangat nipis. Oleh itu, suhu air dalam julat 36 – 38 ° C sesuai unauk kanak-kanak. At the boleh menyemak suhu air dengan siku atau thermokopel. Ibu juga harus mengelak daripada memasukkan terlalu banyak air ke dalam periuk (permukaan air hanya 5-8 cm lebih tinggi daripada bahagian bawah periuk), đại lý kerana apabila menendang, ia mungkin secara tidapat sengaja mendapat air mata.

Memandikan anak di rumah dengan betul, mudah bahagian từ Selamat 1

 • Đại lý Apabila thành viên ihkan pada hari-hari anak tidak mandi, ibu hendaklah menggunakan kain kapa kecil (kapas perubatan) hủy bỏ mengelap badan anak từ bukannya baldi, đại lý kerana kapa lebih lembut dengan kulit.
 • Ibu bapa ingat unuk thành viênihkan lipatan leher từ đại lý kulit dengan teliti di bawah núi.
 • Pada awal mandi, perlahan-lahan meletakkan đại lý di dalam kolam air từ ibu-ibu perlahan-lahan. Pengalaman itu terdiri daripada meletakkan salah satu lengan ibu di belakang đại lý supaya đại lý boleh bersandar pada bahu dan leher; Pada table yang sama, tangan ibu memegang lengan đại lý dengan kuat (menjauhkan lengan dari ibu). Kedudukan memegang ini chảy membantu từ đại lý memegang tại dengan erat apabila từ memandikannya, từ baddan justka juga chảy từ santai đến selsa.
 • Anda boleh menggunakan tẩy rửa lembut từ syampu (pH sederhana) tại các đại lý unduk memandikan. Produk ini juga boleh digunakan unuk Memberihkan bahagian đại lý bawah. Tại Rahsia unauk mengekalkan đại lý kulit licin adalah dengan menambahkan beberapa titis minyak badam ke dalam đại lý không khí mandian từ lembut.
 • Pada musim sejuk, cuaca kering menyebabkan kulit đại lý kehilangan air, mengakibatkan kulit kering justkah. Untuk mengelakkan keadaan ini, ibu perlu memberikan losyen badan đại lý. Masa terbaik unauk memakai losyen badan adalah dikeringkan từ đại lý selpas dicuci.
 • Enggan mandi từ đại lý Sekiranya terlalu cerewet, ibu tidak boleh memaksa anak mandi terlalu banyak, yang boleh menyebabkan anak berasa tertekan. Bilangan mandi hanya perlu 2 atau 3 kali seminggu, bukannya hari mandi from, harus rajin mengelap muka, leher, đại lý bawah từ perut dengan tuala kapa dengan air suam.

đại lý apa yang perlu disediakan unauk mandi

 • Nhiệt kế (engin memastikan at sekiranya air adalah suhu yang betul).
 • Satu atau dua tuala kapas yang besar from bersih (đại lý jika ia adalah tuala, đại lý gunakan tuala itu unauk sahaja).
 • Gel mandian, syampu kanak-kanak (Adalah disyorkan unauk membli jenis yang tidak menyebabkan kerengsaan mata).
 • Kain kapa, kain baldi (Jangan sekali-kali angelatkan kapa di telinga anak at unuk Memberihkannya).
 • Baju baru, lampin, lampin.

Dengan maklumat di atas mengenai mandikan anak di rumah yang betul, selamat dan mudah, semoga para ibu tahu cara terbaik unauk memandikan anak agar badan đại lý sentiasa bersih wangi setap hari. Saya mendoakan perkembangan yang sihat from menyeluruh setap hari, from sentiasa menemani mecuti.vn unduk mendapatkan maklumat lanjut lều penjagaan kesihatan keluarga.

Leave a Comment

Khuyễn mãi
LAZADA