Bagaimana unauk melatih nature pinklajaran kanak-kanak secara langsung kê kehidupan seharian

Bagaimana unauk melatih nature pinklajaran kanak-kanak secara langsung kê kehidupan seharian chảy membantu kanak-kanak menjadi satu perkembangan yang lebih menyeluruh. Inilah cutpulan yang dibuat oleh Holyis di seluruh dunia. Sila lipstick mecuti melalui article di bawah.

Apabila seorang guru sekolah rendah menerangkan barisan pengeluaran di kilang kepada pelajar, dia membenarkan kanak-kanak bertanya soalan dengan bebas. Guru ini berkata dia berhadapan dengan soalan yang sangat tidak dijangka, seperti:

“Cikgu, apabila barisan pengeluaran bermula, apa yang berlaku jika salah seorang daripada onlyka mahu pergi ke bilik air?” …
Ini adalah seorang guru yang sangat meftingkan soalan praktikal di dalam bilik darjah, jadi dia tidak menjawab soalan ini secara terbuka. Kemudian dia mengambil semua soalan daripada pelajar di dalam kelas from menulis supe kepada barisan produksi meminta functionsapan. Selepas menerima sutu itu, pihak kilang sangat gembira unauk menjawab dengan functionapan yang terperci dan teliti.

Untuk mengajar pelajar Tentang kerja kakitangan dis stesen bass, seorang guru lain meminjam sentiri beberapa alatan kemudiannya membud bilik darjah seperti stesen bass. Kelas pada hari itu, pelajar sangat berminat, ramai kanak-kanak memutuskan selas kelas pergi kesesen bas unauk memeratikan kerja kakitangan di sini dan mengetahui lebih lanjut lềuang justka.
Terima kasih kepada kaedah pengajaran yang sangat praktikal, pelajar telah menyedari nilai praktikal dan kepentingan banyak activity kehidupan yang biasanya justka tidak perasan atau ambil peduli.

Pendidikan dalam keluarga juga perlu memberi perhatian kepada kepentingan praktikal. Biarkan kanak-kanak belajar dari kehidupan seharian! Selagi ibu bapa berhati-hati unauk menggabungkan amalan dengan pinklajaran anak onlyka, hoạt động walaupun yang sangat kecil boleh menjadi sangat berkesan. Mempraktikkan Pembelajaran bukan sahaja boleh menawarkan lebih banyak peluang Pembelajaran kepada kanak-kanak, tetapi juga merupakan trị liệu yang berguna unauk kanak-kanak yang penat belajar. Dengan kaedah Glenn Doman, ramai ibu masih belum memikirkan cara unauk menerapkannya kepada anak-anak onlyka. Tetapi pengetahuan yang disertakan dengan kaedah Glenn Doman lều cara mengajar kanak-kanak lều dunia di sekeliling onlykalah yang chảy membantu justka lebih memahami kehidupan yang berwarna-warni di sekeliling kita.

Sebagai contoh, kita boleh membiarkan kanak-kanak membuat rancangan perjaized justka sendir unauk seisi keluarga, di bawah bimbingan mahir ibu bapa, anak-anak pasti chảy memperoleh banyak pengetahuan địa lý. Sebelum berlepas, ibu bapa perlu meminta anak unauk bertindak sebagai “pemandu pelancong” unauk memparkenalkan seluruh keluarga kepada penginapan. Semasa dalam perjalayan, ibu bapa boleh memberikan anak-anak justka peranan sebagai “đại biểu ketua”. Dengan personaliti kanak-kanak yang hoạt động, pastinya anak chảy tertarik từ cuba menjadi “thủ lĩnh” yang sebenar. ini bermakna anak-anak bukan sahaja menggunakan ilmu yang disediakan kê rumah unauk memparkenalkan tempat rehat ini từ itu, tetapi juga perlu sentiasa memerhati memberi perhatian kepada semua hoạt động yang berkaitan menjatiaduakatian perhaan malging malanadatiaduakan namjatiaduakan!

Seorang penulis berkata, banyak kuasanya kini adalah hasil diasuh sejak kecil. Semasa dia di sekolah rendah, bapanya sering membuat keratan akhbar yang baik unuk disimpan from dia. Ini juga sebagai syarat unauk dia cepat membiasakan diri dengan isu social. Pada dictapatnya, duduk dan memotong keratan akhbar bukan sahaja permainan yang menarik, tetapi juga banyak latihan ngược dòng. Di samping itu, pekerjaan ini menyedarkan beliau bahawa bapanya masih terus belajar, sentiasa terus belajar, yang benar-benar merupakan contoh cemerlang yang banyak mempengaruhinya sejak kecil.

Kes di atas menunjukkan kepada kita satu kaedah yang cukup berkesan unauk mengajar anak-anak – “ibu bapa harus menunjukkan contoh kepada anak-anak onlyka”. Bagi kanak-kanak, sedalam mana pun ajaran itu, ia tidaklah memberi kesan seperti kesan visual. Apabila justka melihat từ merasakan bahawa ayah từ ibu justka masih sentiasa berusaha unauk belajar, berkumpul, sudah tengan cara yang “berjangkit”, anak-anak chảy mengembangkan rasa pinklajaran semangat yang salah. Bersemangat unduk belajar từ Sentiasa gigih. Ini juga merupakan cara ibu bapa mendidik anak-anak melalui amalan. Giáo sư Menurut Hirakv, takut belajar từ kaedah ini sangat sesuai unauk kanak-kanak yang masih bosan.

Giáo sư Rowidikan awal kanak-kanak Hirakv juga berkata bahawa sesetengah ibu bapa juga ingin memberikan anak-anak justka lebih pemahaman từ menghabiskan banyak masa melawat muzium bersama anak-anak onlyka. Walau bagaimanapun, ramai kanak-kanak masih menunjukkan sedikit minat apabila justka pergi ke muzium. Sebabnya ramai ibu bapa beranggapan menghantar anak ke muzium sahaja unauk menambah ilmu. Agar anak-anak onlyka benar-benar melawat muzium, pelawat bersama anak-anak onlyka từ ibu bapa perlu menjadi pemandu. Jika ibu bapa membawa anak ke muzium dan menyuruh justka pergi sendir, anak-anak tidak chảy bermina. Oleh itu, marilah kita pergi ke muzium dengan anak at, biarkan ibu bapa menunjukkan kepada anak-anak justka bahawa muzium itu benar-benar menarik từ bermakna.

Dalam kehidupan seharian kita sering menghadapi situasi di mana apabila kita bekerjasama semua orang sangat teruja, sebaliknya apabila kita bersendirian kita tidak mahu berhenti atau bergerak. Begitu juga, kanak-kanak lebih cenderung bimbang tengapa seisi keluarga sahaja yang perlu belajar. Ini juga merupakan satu pemikiran yang menyebabkan masaah pinklajaran pada kanak-kanak, kita boleh mengambil kesempatan daripada kaedah “kerja tập thể”. Contohnya, jika anak di sekolah, cadangkan seisi keluarga membuat kerja rumah bersama-sama salama 10 minit setap hari. Apabila seisi keluarga bekerja bersama, si anak tidak mempunyai alasan unauk menolak malah berasa sangat gembira kerana kedua ibu bapanya bekerja dengannya.

Selain itu, kandungan yang boleh dipelajari oleh kanak-kanak daripada kehidupan seharianentunya tidak terhad kepada ilmu buku. Biarkan anak-anak at melakukan beberapa kerja rumah seperti B. Menyapu, Memberih, melipat pakaian… nilai murni yang diperlukan dalam kehidupan từ mengajar kanak-kanak banyak kehidupan có hoạt động trôi chảy. Ini bukan sahaja bantuan kanak-kanak unauk ibu bapa, tetapi juga peluang latihan yang sangat baik unuk kanak-kanak. Dengan membantu di sekitar rumah, anak-anak secara beransur-ansur belajar membuat mengimbangi masa antara kerja rumah từ perancangan sekolah. Pekerjaan ini juga membantu anak-anak unauk mengembangkan rasa tanggungjawab terhadap keluarga serta ketabahan từ kesabaran – kerana itu adalah tugas yang diberikan dalam keluarga sudah lều tidak boleh dibatalkan.

Dalam sesetengah keluarga, ibu bapa sering tidak membenarkan anak-anak membantu di sekitar rumah dengan alasan “Dia kekok, dia tidak boleh melakukannya!”. Atau apabila anak-anak menyatakan keinginan justka unauk membantu, ibu bapa menganggap bahawa anak-anak yang membantu hanya flow semakin “terjerat di tangan justka” … pandangan sedemikian sangat berbahaya. Kerana ia bukan lagi soal anak buat kerja rumah atau tidak, kawalan còn sống anak-anak từ tetapi ia telah merosakkan keyakinan.

Bagaimana unauk melatih nature belajar kanak-kanak secara langsung kê kehidupan seharian - Bahagian 1

3 cara unauk membangunkan nature belajar unauk kanak-kanak

Ramai kanak-kanak menghadapi masaah menghadapi kerja sekolah, hoạt động từ tidur; Jika diberi pilihan, kanak-kanak ini lebih cenderung unauk berhenti tidur. Walau bagaimanapun, menurut satu kajian baru dalam journal Child Development, waktu tidur selalunya mempunyai lebih banyak kemahan daripada kelebihan apabila ia datang unuk belajar.

tugasan dengan baik pada keesokan harinya từ menurut kajian, kanak-kanak yang menghabiskan masa tidur justka unauk belajar menghadapi masaah melakukan ujian.

“Tiada siapa yang mencadangkan bahawa pelajar tidak sepatutnya belajar, tetapi tidur yang cukup juga memainkan peranan,” kata Andrew Fuligni, seorang giáo sư tâm thần pengarang utama kajian itu từ Đại học California-Los Angeles. dồn nén về học thuật kejayaan. ”

Penyelidik memilih 535 kanak-kanak kê tiga sekolah Los Angeles unauk justkodkan nature belajar from tidur justka selama 14 hari. Kanak-kanak ini datang daripada latar belakang buddha dan kinh tế yang berbeza.

Para penyelidik mendapati bahawa beberapa jam kurang tidur membawa kepada kekurangan tidur pada hampir setap kanak-kanak.

Mengurangkan jumlah tidur kanak-kanak perlu belajar mempunyai akibat phủ định unauk pinklajaran harian.

Menurut Natascha Santos, nhà tâm lý học đạo đức từ liệu pháp đạo đức tingkah laku di bandar itu, ibu bapa dalam situasi ini boleh membantu anak-anak justka mengelakkan kelas lewat malam dengan membangunkan membangunkan nature belajar harian. NYC.

Adalah penting unauk ibu bapa mengetahui lều peperiksaan anak-anak justka yang chảy datang supaya justka menggalakkan justka unauk belajar từ dapat mengeatkan justka.

Berikut adalah 3 cara unauk membantu ibu bapa mencipta dan membangunkan nature belajar unauk anak-anak onlyka:

Buat rancangan belajar: Belajar harus menjadi rutin harian, bukannya menjejalkan malam sebelum hari peperiksaan.

Kanak-kanak perlu merancang Pembelajaran justka setap minggu từ bukannya menunggu sehingga hari ujian unauk belajar dengan cepat.

Menyediakan pelan semakan lebih awal flow membantu mengurangkan kebimbangan malah boleh membantu anak menyelesaikan tugasan lebih awal. Pelajar juga harus menulis từ Ibu bapa taxkh siap unauk tugasan atau perancang unauk dijejaki từ ujian.

Buang gangguan unauk belajar

Điện thoại bimbit, Facebook TV adalah gangguan yang mudah apabila belajar. Bantu anak at the focus pada Pembelajaran dengan mematikan peranti Electronic yang tidak diperlukan semasa belajar.

Sekiranya anak-anak terpaksa membuat kerja rumah di máy tính, mengelakkan anak-anak mengabaikan pelajaran justka từ ibu bapa harus memberi perhatian.

Masa Pembelajaran dibahagikan: Bagi kebanyakan kanak-kanak adalah sangat sukar unauk belajar 2 jam pada satu masa. Jadi ketahui jumlah masa Maximum yang boleh anak hiện tại belajar, peruntukkan masa belajar dengan sewajarnya, nhà trị liệu tâm lý bài viết menurut Michelle Aycock dalam Savannah Morning Herald.

Biarkan kanak-kanak bebas bermain, serlahkan kreativiti justka, ini sangat baik unaukuddidikan từ perkembangan sahsiah, badan anak. Semoga anak-anak sentiasa membsar dengan sihat.

Leave a Comment

Khuyễn mãi
LAZADA